Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta młoda duszona

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka młodej
koperek 1 pęczek
kiełbasa śląska 350 g
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta młoda duszona

Kapustę szatkujemy, przepłukujemy ją w zimnej wodzie dwukrotnie. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy około 10 minut. Kiełbasę kroimy w kostkę, koperek siekamy. Kiedy kapusta jest już podduszona dodajemy masło i kiełbasę, dusimy przez 10 minut - doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 15.06.2014 15:37
Wygląda baaardzo apetycznie :)
Ania84 15.06.2014 14:16
taka gociła u nas wczoraj :) pycha z młodymi ziemniaczkami
gibli 15.06.2014 11:52
bardzo smaczna:) lubię taką:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak