Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona zasmażana z fasolą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kostka rosołowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 10 szt
Owoc jałowca cały Prymat 2 szt
fasola konserwowa 1 szkl
kiełbasa 40 dag
smalec 2 łyżki
mąka pszenna 1,5 łyżki
pieprz do smaku
cukier do smaku

Porada

Kapustę podawać na ciepło jako dodatek do obiadu

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona zasmażana z fasolą

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną dokładnie wypłukać, pokroić ( gdy jest bardzo kwaśna zagotować, odcedzić i zalać czystą wodą).
Krok 1 - Kapusta kiszona zasmażana z fasolą  foto
2
Włożyć skórkę z wędzonego boczku, kostkę rosołową, ziele angielskie, liście laurowe i ziarna jałowca. Gotować do miękkości.
Krok 2 - Kapusta kiszona zasmażana z fasolą  foto
3
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić, podsmażyć na patelni,
Krok 3 - Kapusta kiszona zasmażana z fasolą  foto
4
Połączyć z kapustą.
Krok 4 - Kapusta kiszona zasmażana z fasolą  foto
5
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę,
Krok 5 - Kapusta kiszona zasmażana z fasolą  foto
6
Dodać do kapusty.
Krok 6 - Kapusta kiszona zasmażana z fasolą  foto
7
Wsypać ugotowaną fasolkę, zagotować. Doprawić do smaku pieprzem i cukrem, wymieszać.
Krok 7 - Kapusta kiszona zasmażana z fasolą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ali 21.11.2014 06:15
Ładnie wygląda, zjadłbym :)
jasiek 20.11.2014 21:28
dość świątecznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak