Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona zasmażana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 600 g
cebula 1 szt
Smalec wieprzowy 3 łyżki
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona zasmażana

Kapustę odciskamy z soku, grubo siekamy.

Zalewamy z powrotem kwasem z kapusty, dolewamy szklankę wody. Dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu przez 50 min.

Cebulę siekamy, szklimy na smalcu, dodajemy mąkę i podsmażamy 3 min. Rozprowadzamy z kilkoma łyżkami wody z duszenia kapusty. Łączymy z całością, chwilę razem dusimy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 24.04.2016 16:08
dobra kapusta
Wafelek2601 24.04.2016 15:58
Bardzo lubię
Ola1young 24.04.2016 13:48
pyszniutka do obiadu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak