Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona zasmażana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 400 g
smalec 100 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
woda 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
ziele angielskie 3 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona zasmażana

Kroki postępowania

1
Przygotować kapustę kiszoną i przepłukać.
Krok 1 - Kapusta kiszona zasmażana foto
2
Włożyć kapustę do garnka ,zalać wodą i gotować chwilę ,odlać pierwszą wodę.
Krok 2 - Kapusta kiszona zasmażana foto
3
Zalać ponownie świeżą wodą i gotować na wolnym ogniu
Krok 3 - Kapusta kiszona zasmażana foto
4
Dodać liście laurowe i ziele angielskie
Krok 4 - Kapusta kiszona zasmażana foto
5
Dołożyć smalec ,cały czas gotować ,przyprawić pieprzem , solą i przyprawą kucharek.
Krok 5 - Kapusta kiszona zasmażana foto
6
Gdy kapusta jest miękka , zrobić zasmażkę z mąki i masła zaciągnąć kapustę ,wymieszać ,doprawić .Podawać z ziemniakami do drugiego dania.
Krok 6 - Kapusta kiszona zasmażana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 27.12.2015 22:35
lubię taką kapustę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak