Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z czarnuszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 400 g
Czarnuszka nasiona Prymat 1,5 łyżki
kminek Prymat 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna
smalec 50 g
mąka 1-2 łyżki
woda zimna 3 litry
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z czarnuszką

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Kapustę kiszona włożyć do garnka zalać wodą i gotować. Odlać pierwszą wodę.
Krok 1 - Kapusta kiszona z czarnuszką foto
2
Zalać ponownie wodą ,dodać smalec , liść laurowy , ziele angielskie i gotować na wolnym ogniu .
Krok 2 - Kapusta kiszona z czarnuszką foto
3
Dodać czarnuszkę wymieszać i gotować dalej do miękkości kapusty, wymieszać. Przyprawić pieprzem ,przyprawą kucharek ,solą.
Krok 3 - Kapusta kiszona z czarnuszką foto
4
Zrobić zasmażkę z tłuszczu i mąki , rozpuścić wodą .
Krok 4 - Kapusta kiszona z czarnuszką foto
5
Wlać do kapusty i mieszać aby nie powstały grudki.
Krok 5 - Kapusta kiszona z czarnuszką foto
6
Wymieszać , zagotować ewentualnie przyprawić do smaku.
Krok 6 - Kapusta kiszona z czarnuszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 20.12.2015 15:41
Fajny pomysł;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak