Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z ananasem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas z puszki
4 plastry
Wędzone mięso
20 dag
kapusta kiszona
50 dag
kwaśna śmietana
125 ml
kremówka
125 ml
sok z cytryny
1 łyżka
cukier
1 łyżeczka
ostra musztarda
1 łyżka
koperek
1 łyżeczka
sól i pieprz
do smaku
jabłko
1 szt. (duże)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z ananasem

Ananasa pokroić w kostkę. Mięso pokroić na kawałki. jabłko pokroić w drobną kostkę. Zagotować sok z ananasa i włozyć do niego kapustę. Dodać pozostałe składniki i dusić 10 min pod przykryciem. Śmietanki ubic na pianę. Doprawić sokiem z cytryny, cukrem, musztardą, koperkiem, solą i pieprzem. Dodac do gorącej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 26.09.2010 11:21
takiej kapusty jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak