Kapusta faszerowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 dkg
  • cebula

    1 szt
  • olej do smażenia

  • mięso mielone

    45 dkg
  • kapusta

    1 główka
  • jajko

    1 szt
  • kajzerka

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion

    2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki i cebulę oczyścić posiekać i podsmażyć na oleju. Mięso mielone wymieszać z cebulą i pieczarkami, dodać jajko i namoczoną w mleku lub wodzie kajzerkę,posolić popieprzyć po czym dokładnie wymieszać. Z kapusty wyciąć głąb po czym przekroić ją na ćwiartki. Liście przekładać farszem lekko uciskając po czym kapustę złożyć w całość i zawiązać dookoła nicią. Dusić w 2litrach bulionu przez ok.80minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 12.07.2011 20:33
super
KasiaK90 01.06.2011 21:43
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat