Kapusta duszona z czerwonym winem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    pół główki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • pieprz

  • zioła prowansalskie

  • ziele ang

  • liść laurowy

  • wino czerwone

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy dosyć grubo.
Przekładamy do garnka.
Dodajemy przyprawy, przeciśniety zabek czosnku, wino i szklankę wody.
Gotujemy ok 30 min od czasu do czasu mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 24.11.2011 14:19
dziekuję
agnieszka214 24.11.2011 07:46
wspaniałe
agnieszka214 24.11.2011 07:46
wspaniałe
dorota20w 23.11.2011 13:19
bardzo prosta wersja wege kapuchy :)
stokrotka 23.11.2011 13:15
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat