Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta duszona po królewsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 głowka
boczek wędzony 10 dag
smalec 2 łyżki
cebula biała 1 szt.
kminek 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta duszona po królewsku

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Kapustę pokroić i ugotować w osolonej wodzie z kminkiem.
Krok 1 - Kapusta duszona po królewsku foto
2
Boczek pokroić w drobną kostkę, usmażyć na patelni a skwarki wyjąć.
Krok 2 - Kapusta duszona po królewsku foto
3
Do powstałego tłuszczu dodać smalec, wsypać mąkę, posiekaną cebulę i odcedzoną ugotowaną kapustę. Całość podlać odrobina wody, dodać śmietanę, przyprawić pieprzem, zagotować , wsypać skwarki i podać na stół.
Krok 3 - Kapusta duszona po królewsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 12.04.2014 15:22
Już mi smakuje!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak