Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta biała a`la bigos

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 3/4 kg.
cebula biała 2 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
oliwa
boczek 30 surowy bez kości
kapusta biała 2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta biała a`la bigos

kapustę białą najlepiej młodą oczyścić i poszatkować następnie opłukać i włożyć do dużego garnka podlać odrobiną wody i zagotować,po zagotowaniu się kapusty dodać podsmażoną na oliwie cebulę pokrojoną w półplasterki wymieszać i dalej gotować.Na pozostałej oliwie ze smażenia cebuli podsmażyć boczek pokrojony w kostkę potem kiełbasę pokrojoną w półplasterki wszystko dodać do kapusty razem z tłuszczem który został ze smażenia wymieszać wszystko,dodać przyprawy do smaku liść laurowy,ziele angielskie,pieprz oraz kucharka ponownie wymieszać i na koniec gotowania włożyć koncentrat pomidorowy wymieszać pogotować jeszcze ok.5min.i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.02.2014 20:08
Apetyczna.
caralajna 08.12.2012 07:44
pyszności
MAR3STA 07.12.2012 17:07
taką kapustę mogłabym jeść co drugi dzień
Konczi 07.12.2012 08:29
mniammmmm uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak