Kapuśniak ze świeżej kapusty gotowany na skrzydełkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    6 szt
  • kapusta biała

    1 kg
  • marchewki

    2 szt
  • ziemniaki

    20 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • woda

    2 l
  • sól do smaku

  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć skrzydełka, wrzucić je do wrzącej wody i gotować przez ok 10 min. (wywar zszumować). Do wywaru dodać kostkę rosołową a następnie wrzucić również obrane i pokrojone warzywa: marchewki, ziemniaki, cebulę, por i drobno pokrojoną kapustę. całość doprawić solą i pieprzem. Gotować do czasu, aż warzywa zmiękną. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 01.08.2013 09:24
Taki kapuśniaczek lubię :)
Anna152 04.03.2013 22:36
super zupka
kasiek 05.11.2012 09:49
pyszny kapuśniaczek
olkaaa 27.07.2012 08:58
też taki robię
bgs1984 22.04.2012 16:28
mniam
Ania67 25.03.2012 14:39
mniaaam
mic 20.03.2012 13:48
kapuśniak nawet nie dawno robiłem
Mirka-Ludomila 25.02.2012 13:16
U nas to jest parzycha. Najlepiej smakuje z młodej kapusty :-)
Katarzyna/kate1980 05.02.2012 19:57
super
Wacław 29.12.2011 18:49
uwielbiam,pycha !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat