Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1/4 główki
  • pomidiry

    4 szt
  • boczek wędzony

    20 dkg
  • kiełbaski

    3 szt
  • marchew

    2 szt
  • ziele angielskie

    5 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • ziemniaki

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka z wodą wkładamy pokrojone marchewki i kawałek boczku wędzonego, ziele angielskie i liść laurowy. Gdy to się zagotuje, dodajemy poszatkowaną drobno kapustę. W międzyczasie rozgotowujemy pomidory w niewielkiej ilości wody i przecieramy przez sito. Do prawie miękkiej kapusty dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, gdy się zagotują, wlewamy przetarte pomidory, doprawiamy pieprzem i papryką i dodajemy plasterki podsmażonych kiełbasek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 16.03.2013 09:23
bardzo dobra
pacpaw 03.01.2013 12:24
smaczny, lekki kapuśniak. Dodanie świeżych pomidorów jest dla mnie nowością
Goya 17.04.2012 13:43
pycha
Adamorek 29.03.2012 20:17
bardziej lubię kwaskowate zupy
stokrotka 22.11.2011 13:08
mniam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat