Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z młodej kapusty z jarmużem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1/2 główki
skrzydełka z kurczaka 3
woda
marchewka
ząbki czosnku 3
cebula 1/2
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
sól
mąka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
młode kartofle
jarmuż 3-4 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z młodej kapusty z jarmużem

Kroki postępowania

1
W garnku gotujemy skrzydełka z marchewką,zielem angielskim i listkiem laurowym.Gotujemy 10-15 minut.
Krok 1 - Kapuśniak z młodej kapusty z jarmużem foto
2
Kapustę szatkujemy,cebulę kroimy,czosnek obieramy.jarmuż szatkujemy.Kartofle młode skrobiemy,kroimy w kostkę.Po zagotowaniu wywaru,dodajemy wszystkie składniki,doprawiamy.Gotujemy 15-20 minut,aż kartofle i kapusta będą miękkie.
Krok 2 - Kapuśniak z młodej kapusty z jarmużem foto
3
Robimy zasmażkę,zapalamy zupę.Chwilę gotujemy.Dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 3 - Kapuśniak z młodej kapusty z jarmużem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.10.2013 00:21
na pewno smaczny kapuśniak
Konczi 18.07.2013 17:05
uwielbiam :)
Cranberry 18.07.2013 16:54
młoda kapustka pycha :
IwonaDD 18.07.2013 16:25
swojski najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak