Kapuśniak z marchewką

Kapuśniak z marchewką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • biała część pora

    1 sztuka
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler naciowy

    1 gałązka
  • boczek wędzony

    200 gramów
  • rosół drobiowy

    2 litry
  • Kapusta kwaszona z marchewką SMAK

    1 słoik
  • koperek

    2-3 łyżki

Do smaku:

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Ziele angielskie całe Prymat

  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

  • sól morska Prymat w młynku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kapuśniak z marchewką

Pokroić w kostkę cebulę, czosnek, białą część pora, ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler naciowy oraz boczek. Kapustę kwaszoną siekamy.

W garnku smażymy i wytapiamy boczek, następnie dodajemy: cebulę, czosnek, por, marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, seler naciowy, dodajemy przyprawy i smażymy około 3 minut.

Następnie wlewamy rosół, mieszamy i gotujemy do miękkości warzyw (około 20 minut).

Do tak przygotowanego wywaru dodajemy kapustę wraz z sokiem i gotujemy około 15 minut. Przed podaniem posypujemy obficie koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat