Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 główki
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
por (biała część) 1 sztuka
marchew 2 sztuki
kiełbasa 30 dag
wywar mięsny 2 l
sól, pieprz
kminek
tymianek
majeranek
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kiełbasą

W garnku na rozgrzanym oleju szklimy cebulę i czosnek. Dodajemy kiełbasę pokrojoną w plasterki i chwilę smażymy. Następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę, pora i poszatkowaną kapustę. Wszystko dusimy do czasu kiedy kapusta zmniejszy objętość. Do garnka wrzucamy pomidory z puszki wraz z sosem i zalewamy wywarem mięsnym. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy resztę ziół. Gotujemy ok.45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 05.11.2013 00:05
bardzo smaczny obiad
Bernadeta1 31.10.2013 00:26
dawno nie robiłam kapuśniaku, pyszny
gosia1988 30.10.2013 14:15
na pewno pyszny
bogusia19 29.10.2013 13:57
fajny pomysł
dodi 29.10.2013 12:49
pyszne musi być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak