Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 l
marchew 2 szt
ziemniaki 7 szt(duze)
cebula biała 1 szt
żeberka wieprzowe 0.5 kg
sól do smaku
śmietana 12% 250 ml
boczek 20 dag
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Gotujemy wode,dodajemy zeberka, troche soli, dodajemy ziemniaki krojone w kostke, gdy wszystko razem sie podgotuje dodajemy kiszona kapustę, troche wegiety, podsmazamy na pateli z odrobina oleju boczek z cebulka, wlewamy do garnka po zagotowaniu wystawiamy z ognia i dodajemy smietane

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 16.02.2011 15:26
super
jarek4 18.12.2010 14:40
pycha
jolaxa 08.11.2010 10:57
pycha
Katarzyna/kate1980 06.11.2010 09:10
uwielbiam tę zupkę jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak