Kapuśniak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3 l
  • marchew

    2 szt
  • ziemniaki

    7 szt(duze)
  • cebula biała

    1 szt
  • żeberka wieprzowe

    0.5 kg
  • sól

    do smaku
  • śmietana 12%

    250 ml
  • boczek

    20 dag
  • kapusta kiszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wode,dodajemy zeberka, troche soli, dodajemy ziemniaki krojone w kostke, gdy wszystko razem sie podgotuje dodajemy kiszona kapustę, troche wegiety, podsmazamy na pateli z odrobina oleju boczek z cebulka, wlewamy do garnka po zagotowaniu wystawiamy z ognia i dodajemy smietane

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia22 16.02.2011 15:26
super
jarek4 18.12.2010 14:40
pycha
jolaxa 08.11.2010 10:57
pycha
Katarzyna/kate1980 06.11.2010 09:10
uwielbiam tę zupkę jest pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat