Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek z dzikim ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieprz kulki
wędzonka 1 kawałek
seler 1/2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ryż dziki 2 woreczki
czosnek 3 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Cebulka smażona Prymat
pomidory 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
kapusta kiszona 1/2 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek z dzikim ryżem

Do ok 2 litrów wody wkładamy kawałek wędzonki dorzucamy kulki pieprzu i liść laurowy . Gotujemy ok 15 min . Marchew obieramy kroimy w kosteczkę , seler obieramy także kroimy w kosteczkę a obrana pietruszkę ścieramy na tarce. Warzywa dajemy do gotującego się wywaru. Doprawiamy przyprawa uniwersalną - gotujemy ok 8 min . Dodajemy kapustę kiszoną - gotujemy dalej . Po ok 10 minutach dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory i cebulkę prażoną . Kiedy zupa jest gotowa dodajemy wcześniej ugotowany ryż dziki i doprawiamy całość wyciśniętym czosnkiem . Już nie gotujemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak