Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniaczek z dzikim ryżem

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieprz kulki
wędzonka
1 kawałek
seler
1/2 szt
marchew
2 szt
pietruszka
1 szt
ryż dziki
2 woreczki
czosnek
3 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Cebulka smażona Prymat
Sklep Prymat
pomidory
3 szt
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
kapusta kiszona
1/2 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek z dzikim ryżem

Do ok 2 litrów wody wkładamy kawałek wędzonki dorzucamy kulki pieprzu i liść laurowy . Gotujemy ok 15 min . Marchew obieramy kroimy w kosteczkę , seler obieramy także kroimy w kosteczkę a obrana pietruszkę ścieramy na tarce. Warzywa dajemy do gotującego się wywaru. Doprawiamy przyprawa uniwersalną - gotujemy ok 8 min . Dodajemy kapustę kiszoną - gotujemy dalej . Po ok 10 minutach dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory i cebulkę prażoną . Kiedy zupa jest gotowa dodajemy wcześniej ugotowany ryż dziki i doprawiamy całość wyciśniętym czosnkiem . Już nie gotujemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak