Kapuściany garnek

Kapuściany garnek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

  • boczek wędzony

  • kiełbasa

  • cebula

  • czosnek

  • papryka czerwona

  • koncentrat pomidorowy

  • Majeranek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/2 główki kapusty
40 dag boczku wędzonego
laska kiełbasy śląskiej
cebula
2 ząbki czosnku
papryka czerwona
1/2 papryczki chili
2 duże ziemniaki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka papryki słodkiej
po 1/4 łyżeczki tymianku i majeranku
2 liście laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
sól, pieprz

Boczek i kiełbasę grubo pokroić i podsmażyć w dużym garnku. Dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli. Dorzucić posiekany drobno czosnek i podsmażać jeszcze chwilkę. Do garnka wrzucić drobno poszatkowaną kapustę, pokrojoną paprykę, ziemniaki pokrojone w kostkę. Wlać ok 1l wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie, paprykę słodką, sól, pieprz. Całość wymieszać i dusić do miękkości od czasu do czasu mieszając. Na ok 15 minut przed końcem gotowania dodaję koncentrat pomidorowy, tymianek i majeranek. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 23.12.2013 17:34
świetne danie
Adamorek 19.06.2013 11:38
doskonałe smakołyki
Janina 19.06.2013 10:33
Pożywne danie
msmors 19.06.2013 10:30
pyszny ten garnek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat