Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściany garnek

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
boczek wędzony
kiełbasa
cebula
czosnek
papryka czerwona
koncentrat pomidorowy
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściany garnek

1/2 główki kapusty
40 dag boczku wędzonego
laska kiełbasy śląskiej
cebula
2 ząbki czosnku
papryka czerwona
1/2 papryczki chili
2 duże ziemniaki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka papryki słodkiej
po 1/4 łyżeczki tymianku i majeranku
2 liście laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
sól, pieprz

Boczek i kiełbasę grubo pokroić i podsmażyć w dużym garnku. Dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli. Dorzucić posiekany drobno czosnek i podsmażać jeszcze chwilkę. Do garnka wrzucić drobno poszatkowaną kapustę, pokrojoną paprykę, ziemniaki pokrojone w kostkę. Wlać ok 1l wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie, paprykę słodką, sól, pieprz. Całość wymieszać i dusić do miękkości od czasu do czasu mieszając. Na ok 15 minut przed końcem gotowania dodaję koncentrat pomidorowy, tymianek i majeranek. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.12.2013 17:34
świetne danie
Adamorek 19.06.2013 11:38
doskonałe smakołyki
Janina 19.06.2013 10:33
Pożywne danie
msmors 19.06.2013 10:30
pyszny ten garnek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak