Kapuściane kotleciki

Kapuściane kotleciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • chleb

    2 kromki
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kapuściane kotleciki

Cebulę podsmażamy lekko na rozgrzanym oleju, przekładamy do rondla, dodajemy kapustę i podlewamy wodą. Posolić i dusić do miękkości.
Kapustę przelać przez durszlak i wystudzić. Kromki namoczyć i odcisnąć. Do wystudzonej kapusty dodać chleb i wbić jajko. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
Z masy formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Bożena Matuszczyk 27.06.2017 18:52
Pyszne i kuszące kotleciki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat