kapłun

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    25 dkg
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • chleb czerstwy

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2,5 litra wody gotować przez 5 minut. Podać pieprz i sól, czerstwy chleb pokroić w kostkę. Podobnie pokroić słoninę i usmażyć na złoty kolor. Dodać drobno posiekaną cebulę i zarumienić. Chleb zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na 1 minutę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata72 11.04.2011 14:29
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat