kapary z sosem cha\'telaine

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    30 dkg
  • szynka surowa wędzona

    15 dkg
  • kapary

    1 łyżka
  • ogórek konserwowy

    2 szt
  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
  • szczypiorek usiekany

    4 łyżki
  • śmietana

    150 ml
  • majonez

    4 łyżki
  • Musztarda francuska Prymat

    2 łyżki
  • kawior

    2 łyżki
  • sałata

    1 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce wymieszać: posiekane jajka, cienkie plasterki cebuli, ugotowaną wołowinę, szynkę i ogórek pokrojone w kostkę, następnie posiekany szczypiorek i kapary. Posolić i popieprzyć do smaku.
SOS: kawior, majonez, śmietana i musztarda wymieszane i podane w sosjerce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata16 09.07.2012 22:35
extra kapary (:
gusia1000 16.02.2012 14:04
Fajne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat