Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie smażone na maśle

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kanie 3 szt.
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mąka pszenna 3 łyż.
masło klarowane 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie smażone na maśle

Kroki postępowania

1
Odcinam nóżki kani, a kapelusze oczyszczam dokładnie. Jajko roztrzepuję z solą i pieprzem (ilość według uznania). Oczyszczone kapelusze zanurzam w rozmąconym jajku, po czym panieruję w mące.
Krok 1 - Kanie smażone na maśle foto
2
Tak przygotowane kanie kładę na rozgrzane masło na patelnię i smażę kilka minut na niewielkim ogniu. W czasie smażenia doglądam grzybów i obracam je, aby równomiernie się usmażyły z obydwu stron.
Krok 2 - Kanie smażone na maśle foto
3
Gotowe przekładam na talerz i podaję na gorąco z kromką chleba, którą można zamoczyć w pozostałym na patelni tłuszczyku.
Krok 3 - Kanie smażone na maśle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 03.10.2012 17:57
Mniam! Ajjj dawno nie jadłam kani :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak