Kanie à la pizza

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kanie à la pizza - smaczny sposób na przygotowanie tych pysznych grzybów.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kanie

    6 sztuk
  • mleko 3,2%

    1 litr
  • mąka

    250 gramów
  • jajka

    4 sztuki
  • bułka tarta

    300 gramów
  • ketchup

    8 łyżek
  • papryka marynowana

    1 sztuka
  • pomidor malinowy

    1 sztuka
  • czarne oliwki Smak

    100 gramów
  • szynka konserwowa

    150 gramów
  • mozzarella

    100 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy, usuwamy trzpienie, moczymy w mleku przez około godzinę. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
Kapelusze kani obtaczamy w mące, rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy na maśle, na złoto. Osączamy z nadmiaru tłuszczu.

Kanie smarujemy ketchupem. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, oliwki, pomidory, pokrojoną szynkę, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy 15 min w 180°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat