Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kania w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kania 1 szt
sól i pieprz do smaku
jajko 1 szt
mleko 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek - do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kania w panierce

Kanię dokładnie oczyścić, moczyć w mleku przez godzinę, po czym odcedzić, posypać solą oraz pieprzem. Panierować w roztrzepanym jaku, następnie w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 15.11.2017 00:08
Uwielbiam kanie, aż ślinka mi leci jak na nią patrze :-)
SzczyptaChili 14.11.2017 08:33
Tradycyjnie i pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak