Kania jak schabowy

Kania jak schabowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kania

  • jajko

    3
  • bułka tarta pikantna

  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kania jak schabowy

Kroki postępowania

Krok 1 - Kania jak schabowy foto
Kanię myję a następnie osuszam na papierowym ręczniku.
Krok 2 - Kania jak schabowy foto
Grzyby delikatnie oprószam solą i pieprzem.
Krok 3 - Kania jak schabowy foto
Kanię obtaczam w jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Kania jak schabowy foto
Smażę na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu przez kilkanaście minut na złotawy kolor

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Ela15 26.02.2016 08:22
bardzo lubie
Agata
Agata 02.10.2013 15:41
pyszne są według takiego przepisu:) polecam
halina17 02.10.2013 14:07
Uwielbiam kanie panierowane.
sylwia_mc 02.10.2013 13:40
Ja również bardzo lubię smażone kanie, a ostatnio znajduję ich naprawdę dużo. Czasem nie wiem co mam już z nimi robić. A niewiele osób obecnie chce jadać grzyby
Barbara13 02.10.2013 13:34
Bardzo lubię takie kanie:)
Renata9 02.10.2013 13:32
pyszne kanie, uwielbiam je

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat