Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kania jak schabowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kania
jajko 3
bułka tarta pikantna
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kania jak schabowy

Kroki postępowania

1
Kanię myję a następnie osuszam na papierowym ręczniku.
Krok 1 - Kania jak schabowy foto
2
Grzyby delikatnie oprószam solą i pieprzem.
Krok 2 - Kania jak schabowy foto
3
Kanię obtaczam w jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Kania jak schabowy foto
4
Smażę na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu przez kilkanaście minut na złotawy kolor
Krok 4 - Kania jak schabowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.02.2016 08:22
bardzo lubie
Agata
Agata 02.10.2013 15:41
pyszne są według takiego przepisu:) polecam
halina17 02.10.2013 14:07
Uwielbiam kanie panierowane.
sylwia_mc 02.10.2013 13:40
Ja również bardzo lubię smażone kanie, a ostatnio znajduję ich naprawdę dużo. Czasem nie wiem co mam już z nimi robić. A niewiele osób obecnie chce jadać grzyby
Barbara13 02.10.2013 13:34
Bardzo lubię takie kanie:)
Renata9 02.10.2013 13:32
pyszne kanie, uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak