Kania jak schabowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kania

  • jajka

    3
  • bułka tarta pikantna

  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kania jak schabowy foto
Kanię myję a następnie osuszam na papierowym ręczniku.
Krok 2 - Kania jak schabowy foto
Grzyby delikatnie oprószam solą i pieprzem.
Krok 3 - Kania jak schabowy foto
Kanię obtaczam w jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Kania jak schabowy foto
Smażę na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu przez kilkanaście minut na złotawy kolor

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 26.02.2016 08:22
bardzo lubie
Agata 02.10.2013 15:41
pyszne są według takiego przepisu:) polecam
halina17 02.10.2013 14:07
Uwielbiam kanie panierowane.
sylwia_mc 02.10.2013 13:40
Ja również bardzo lubię smażone kanie, a ostatnio znajduję ich naprawdę dużo. Czasem nie wiem co mam już z nimi robić. A niewiele osób obecnie chce jadać grzyby
Barbara13 02.10.2013 13:34
Bardzo lubię takie kanie:)
Renata9 02.10.2013 13:32
pyszne kanie, uwielbiam je

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat