Kania jak schabowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kania

    4 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
  • mleko

    2 szklanki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4-5 łyżek
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kania jak schabowy foto
Mleko wlewamy do miski. Kapelusze kani moczymy w mleku. Odstawiamy na około 2 godziny. Mleko powinno zabarwić się na różowo, dzięki temu grzyby pozbędą się goryczki. Jajka roztrzepujemy, dodajemy Vegetę. Obtaczamy w nich kanie
Krok 2 - Kania jak schabowy foto
Następnie obtaczamy wszystkie kapelusze w bułce tartej.
Krok 3 - Kania jak schabowy foto
Smażymy na oleju jak kotlety schabowe. Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Trzy talerze 28.09.2013 22:30
Kania najlepsza, ale po co ta Vegeta?
pycia9 28.09.2013 21:13
też tak robię
sylwia_mc 28.09.2013 21:12
pyszna, ja również taką robię
6zer 28.09.2013 20:45
smaczna, tylko zamiast Vegety dodaje soli
w mojej kuchni 28.09.2013 20:37
ulubione danie grzybowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat