Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Kania jak schabowy

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kania
4 sztuki
jajko
2 sztuki
mleko
2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat
4-5 łyżek
przyprawa uniwersalna
do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kania jak schabowy

Kroki postępowania

1
Mleko wlewamy do miski. Kapelusze kani moczymy w mleku. Odstawiamy na około 2 godziny. Mleko powinno zabarwić się na różowo, dzięki temu grzyby pozbędą się goryczki. Jajka roztrzepujemy, dodajemy Vegetę. Obtaczamy w nich kanie
Krok 1 - Kania jak schabowy foto
2
Następnie obtaczamy wszystkie kapelusze w bułce tartej.
Krok 2 - Kania jak schabowy foto
3
Smażymy na oleju jak kotlety schabowe. Smacznego
Krok 3 - Kania jak schabowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Trzy talerze 28.09.2013 22:30
Kania najlepsza, ale po co ta Vegeta?
pycia9 28.09.2013 21:13
też tak robię
sylwia_mc 28.09.2013 21:12
pyszna, ja również taką robię
6zer
6zer 28.09.2013 20:45
smaczna, tylko zamiast Vegety dodaje soli
w mojej kuchni 28.09.2013 20:37
ulubione danie grzybowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak