Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapary 1 łyżka
marynowana mała cebulka 2 łyżki
masło 2 łyżki
anchois
pumpernikiel 6 kromek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 0,5 łyżki
oliwki 5 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z tuńczykiem

Tuńczyka wraz z olejem, śledziki anchois, oliwki i kapary zmiksować. Cebulki drobno posiekać i dodać do pasty. Smarować kromki chleba najpierw cienko masłem a potem pastą.
Uwaga. Jeśli kapary były w słonej zalewie, należy je wymoczyć w ciepłej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 13.03.2011 13:59
nie jadam kaparów:(
AgaS10 13.02.2011 13:58
hm...ja nie lubie kaparów:)
Magdalena80 17.11.2010 21:30
ale mix
Jaheira11 17.11.2010 21:23
hmmmm.....ciekawe jaki smak
jolaxa 24.10.2010 07:30
uwielbiam :)
marta639 17.09.2010 15:15
Ciekawy przepis.
Barbara55 09.07.2010 14:33
raczej mi nie pasuje
Mariposas 30.04.2010 21:40
Pasta brzmi pysznie ale zrezygnuje chyba z anchois

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak