Kanapki z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapary

    1 łyżka
  • marynowana mała cebulka

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • anchois

  • pumpernikiel

    6 kromek
  • pieprz czarny ziarnisty

    0,5 łyżki
  • oliwki

    5 szt
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka wraz z olejem, śledziki anchois, oliwki i kapary zmiksować. Cebulki drobno posiekać i dodać do pasty. Smarować kromki chleba najpierw cienko masłem a potem pastą.
Uwaga. Jeśli kapary były w słonej zalewie, należy je wymoczyć w ciepłej wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia71 13.03.2011 13:59
nie jadam kaparów:(
AgaS10 13.02.2011 13:58
hm...ja nie lubie kaparów:)
Magdalena80 17.11.2010 21:30
ale mix
Jaheira11 17.11.2010 21:23
hmmmm.....ciekawe jaki smak
jolaxa 24.10.2010 07:30
uwielbiam :)
marta639 17.09.2010 15:15
Ciekawy przepis.
Barbara55 09.07.2010 14:33
raczej mi nie pasuje
Mariposas 30.04.2010 21:40
Pasta brzmi pysznie ale zrezygnuje chyba z anchois

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat