Kanapki z roszponka, sałatka jajeczna i brązowymi pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Chleb wiejski

    4 kromki
  • roszponka

  • masło

  • majonez

  • musztarda rosyjska

  • sól

  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • Szczypiorek cienki

  • jaja na twardo

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki (chestnut mushrooms) opłukać, pokroić na plasterki. Poddusić na patelni przez ok. 10 min z dodatkiem łyżeczki masła. Doprawić solą i pieprzem. Jaja posiekać widelcem, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku (można zaostrzyć smak musztardą rosyjską)*. Chleb smarować z obu stron. Przełożyć roszponką, sałatką jajeczną, dodać plasterki grzybów. Posypać drobno posiekanym szczypiorkiem i cebulką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 25.05.2014 23:55
Fajne śniadanie :-)
Ewa104 23.01.2012 07:02
Super smaczny i pożywny \"piętrowiec\"-kanapka.
agata1722 02.01.2012 17:17
lubie takie kNpki a nie tylko wędlina-nuda
PaniMISIOWA 15.12.2011 10:25
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat