Kanapki z łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony łosoś

    5 plasterków
  • starty drobno chrzan lub krem chrzanowy

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • skórka cytryny starta na drobnej tarce

    0,5 łyżeczki
  • masło

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • koperek

    3 piórka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • chleb pszenny

    5 kromek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z sokiem i skórką z cytryny, doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Posmarować kromki chleba. Na chlebie rozłożyć łososia, posmarować chrzanem i przybrać koperkiem. Kromki chleba przekroić na pół lub na cztery części.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa36 28.08.2012 22:34
wyprubuje
Edyta-25 11.07.2011 19:03
uwielbiam łososia :)
AgaS10 13.02.2011 13:56
łosoś jest pyszny...szczególnie wędzony:)
Babciagramolka 18.12.2010 09:52
Bardzo lubię zestawienie smaku wędzonego łososia i chrzanu
kacha54321 23.09.2010 12:22
nie trzeba być Norwegiem wystarczy być smakoszem łososia:)
marta639 17.09.2010 15:14
Wyśmienity przepis.
Barbara55 09.07.2010 14:32
dość wyszukana kanapka
MAŁGORZATA108 18.05.2010 19:46
Żeby to zjeść na śniadanie trzeba być Norwegem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat