kanapeczki z łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

  • cebula dymka

  • oliwa

  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Siekamy łososia w drobną kosteczkę lub skrobiemy nożem na pastę (leniwi wbrew sztuce i ze stratą dla smaku, mogą zemleć w maszynce), ewentualnie ścinamy ukośnie na bardzo, bardzo cieniutkie płatki (zabieg ułatwia uprzednie lekkie podmrożenie ryby) dolewamy oliwę, pokrojoną cebulą i sok z cytryny. Solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy magę, również do smaku.

Sałatkę mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat