Kalmary z papryką

Kalmary z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalmary -krążki

    25 dag
  • papryka czerwona

    3 sztuki
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • ocet balsamiczny

    120 ml
  • cukier trzcinowy

    do smaku
  • sól do smaku

  • masło

    3 łyżki
  • Sezam biały

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kalmary z papryką foto
Paprykę pokroić w paseczki, cebulę w piórka, podsmażyć na maśle. Dodać ocet balsamiczny, sól, cukier do smaku i dusić pod przykryciem około 3 minut.
Krok 2 - Kalmary z papryką foto
Kalmary oprószyć solą, obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w sezamie.
Krok 3 - Kalmary z papryką foto
Smażyć na złoty kolor.
Krok 4 - Kalmary z papryką foto
Na talerze wyłożyć paprykę, a następnie usmażone kalmary.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SylwiaMagdaSabin

08.12.2013 11:32
Nie jadłam jeszcze kalmarów.

lara

08.12.2013 09:05
ciekawe połączenie

w mojej kuchni

08.12.2013 02:55
takie jedzonko lubię..

marcia7

07.12.2013 22:35
idealna kolacja we dwoje

as28

07.12.2013 21:51
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat