Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalmary z papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary -krążki 25 dag
papryka czerwona 3 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
ocet balsamiczny 120 ml
cukier trzcinowy do smaku
sól do smaku
masło 3 łyżki
Sezam biały 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalmary z papryką

Kroki postępowania

1
Paprykę pokroić w paseczki, cebulę w piórka, podsmażyć na maśle. Dodać ocet balsamiczny, sól, cukier do smaku i dusić pod przykryciem około 3 minut.
Krok 1 - Kalmary z papryką foto
2
Kalmary oprószyć solą, obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w sezamie.
Krok 2 - Kalmary z papryką foto
3
Smażyć na złoty kolor.
Krok 3 - Kalmary z papryką foto
4
Na talerze wyłożyć paprykę, a następnie usmażone kalmary.
Krok 4 - Kalmary z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 08.12.2013 11:32
Nie jadłam jeszcze kalmarów.
lara 08.12.2013 09:05
ciekawe połączenie
w mojej kuchni 08.12.2013 02:55
takie jedzonko lubię..
marcia7 07.12.2013 22:35
idealna kolacja we dwoje
as28 07.12.2013 21:51
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak