Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kalafior
1 szt -
pomidor
0,5 kg -
cebula
3 szt -
żółty ser
0,4 kg -
olej
do smażenia -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
cukier
do smaku
Sposób przygotowania
Umyte pomidory pokroić na ósemki.
Cebulę zeszklić na oleju, następnie dodać pomidory i dusić przez ok. 20 min. Doprawić do smaku.
Połowę sera zetrzeć a resztę skroić w plasterki.
Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, wyłożyć plasterkami sera, kalafiorem zaleć sosem cebulowo-pomidorowym.Posypać startym serem i zapiec w temp. ok 180 stopni przez ok. 20 min.
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)