Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepki faszerowane pieczarkami i mięsem :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 5 sztuk
cebula 1 sztuka
mięso mielone wieprzowe 300 gram
przecier pomidorowy 3 łyzki
ser żółty starty 0,5 szklanki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyzeczka
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepki faszerowane pieczarkami i mięsem :)

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy , drobniej kroimy i podsmażamy .
Krok 1 - Kalarepki faszerowane pieczarkami i mięsem :) foto
2
Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do cebuli.
Krok 2 - Kalarepki faszerowane pieczarkami i mięsem :) foto
3
Kolejno dodajemy mięso mielone i razem podsmażamy około 15 minut- dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawę do mięsa mielonego Prymat.
Krok 3 - Kalarepki faszerowane pieczarkami i mięsem :) foto
4
Kalarepki obieramy i wydrążamy.
Krok 4 - Kalarepki faszerowane pieczarkami i mięsem :) foto
5
nakładamy farsz i umieszczamy w naczyniu do zapiekania .
Krok 5 - Kalarepki faszerowane pieczarkami i mięsem :) foto
6
Górę obsypujemy potartym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 22-25 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Krok 6 - Kalarepki faszerowane pieczarkami i mięsem :) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.10.2016 07:23
bardzo fajny pomysł
IZABELA29 24.10.2016 18:39
Super danie
KORAL 24.10.2016 16:58
Lubię kalarepki a sama nie wpadłam na taki pomysł:)
ilka01 24.10.2016 15:51
super przepis :)
adelajda 24.10.2016 15:51
Super jedzonko :)
Wiesława1 24.10.2016 13:49
Świetna propozycja
Futka 24.10.2016 13:19
Świetny i bardzo smakowity pomysł :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak