Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka duszona

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 8 szt.
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
tłuszcz 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku /maggi
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka duszona

Wykonanie:
Kalarepkę obrać, pokroić w kostkę (liście pokroić w paski). Rozgrzać w rondlu dwie łyżki masła, wrzucić kalarepkę z liśćmi, przyprawić solą i cukrem do smaku i dusić do miękkości . Pod koniec duszenia zagęścić zasmażką z 1 łyżki tłuszczu i mąki, doprawić kwaskiem cytrynowym, przyprawą do smaku i zagotować. Podawać na ciepło jako dodatek do mięs.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Saga123 08.08.2015 14:28
pychota! :)
Mniam 08.08.2015 14:18
Lubię taką duszoną kalarepę. Smaczny dodatek do obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak