Kalarepa nadziewana ryżem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepa

    5 sztuk
  • ryż

    1 szklanka
  • pieczarki

    20 dag
  • śmietana

    2 łyżki
  • ser żółty

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • szczypiorek

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepy obieramy, gotujemy w osolonej wodzie ok. 5 minut, obcinamy wierzch, wydrążamy a miąższ kroimy w kostkę. Ryż gotujemy na sypko, dodajemy do niego podsmażone pieczarki, miąższ, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Całość mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy kalarepy, posypujemy startym na tarce żółtym serem i zapiekamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 10.06.2012 11:42
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat