Kalafiorowa z Kaszą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

zupa

  • woda

    2litry
  • filet z kurczaka

    1
  • zupa kalafiorowa mrożonka

    150g
  • marchewka

    1
  • kasza jęczmienna

    150g

przyprawy

  • kostka rosołowa

    1 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • natka pietruszki

    1/2 łyżki
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Do garnka wlewam 2.5l wody.
Następnie wrzucam kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie, marchewkę oraz filet z kurczaka.
Gotuję aż filet będzie miękkawy.
Następnie wrzucam kaszę jęczmienną i gotuję dalej ok 15 min a następnie wrzucam kalafiora.
Całość gotuję do miękkości kalafiora ok 10min.

Pietruszkę drobno siekam i wrzucam do zupy. Doprawiam.

Całość podaję na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat