Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa na wieprzowych kościach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 40 dag
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
kalafior 35 dag
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
pietruszka zielona
śmietana do zabielenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa na wieprzowych kościach

Kroki postępowania

1
Do garnka wkładamy kość i wieprzowe i zagotowujemy, ściągamy szumowinę. Warzywa obieramy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do wywaru i gotujemy przez kwadrans,
Krok 1 - Kalafiorowa na wieprzowych kościach  foto
2
następnie dodajemy kalafior, natkę i solimy.
Krok 2 - Kalafiorowa na wieprzowych kościach  foto
3
Gotujemy całość przez kolejne 15 minut. Zabielamy śmietaną - doprawiamy solą i pieprzem
Krok 3 - Kalafiorowa na wieprzowych kościach  foto
4
Zupę nalewamy nakładając gęste warzywa i dolewając zupy
Krok 4 - Kalafiorowa na wieprzowych kościach  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 01.04.2014 07:52
Mmmmmmm, pyszności!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak