kalafior z wody

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    100 g
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    30 g
  • kalafior

    1200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone i opłukane kalafiory włożyć do zakwaszonej wody na 10-15minut w celu sprawdzenia czy nie ma gąsienic między kwiatostanem,następnie włożyć do garnka z wrzącą,posoloną i lekko osłodzoną wodą i gotować bez przykrycia.Bułkę tartą zrumienić na złoty kolor,dodać surowe masło,stopić i polewać odcedzone i ułożone na talerzach kalafiory.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat