Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kalafior
1 duży -
oliwa
3 łyżki -
czerwone chili
2 szt. -
czosnek
2 ząbki -
anchois
3 fileciki -
sok z cytryny
do smaku -
sól
-
pieprz mielony Prymat
-
natka pietruszki
4 łyżki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Z anchois można zrezygnować, jeśli się nie lubi. Sprawdzony kalafior i bez nich.
Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i skropić sokiem z cytryny - 1 łyżka tegoż powinna wystarczyć. Doprawić ewentualnie solą (anchois są słone, więc warto spróbować) i koniecznie pieprzem.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się