Kalafior z masłem i bułką tartą

Kalafior z masłem i bułką tartą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • masło

    4 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżka
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kalafior z masłem i bułką tartą

Kalafior gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, a później odcedzamy. Następnie na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy bułkę tartą. Podsmażamy, aż bułka się zarumieni i polewamy nią kalafior.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Zdzisław 06.10.2012 23:56
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat