Kalafior z cukinią, czyli krem na gołąbku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drób

    1 szt
  • kalafior

    1/2 szt
  • cukinia

    1/2 szt
  • marchew

    1 szt
  • ziemniaki

    1 szt
  • seler nać

    do wywaru
  • pietruszka zielona

    do wywaru
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • oliwa

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    do podania
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kalafior z cukinią,  czyli krem na gołąbku foto
Z gołąbka i zieleniny przygotować wywar. Gotować przez ok. 40 min.
Krok 2 - Kalafior z cukinią,  czyli krem na gołąbku foto
Następnie dodać różyczki kalafiora i pokrojone warzywa-ziemniaka i marchewkę. Gotować ok. 10-12 min.
Krok 3 - Kalafior z cukinią,  czyli krem na gołąbku foto
Na oliwie zeszklić czosnek i dodać pokrojona cukinię, doprawić i smażyć do miękkości.
Krok 4 - Kalafior z cukinią,  czyli krem na gołąbku foto
Do blendera przełożyć wszystkie warzywa, obrane mięso z gołąbka i zmiksować na gładki krem.
Krok 5 - Kalafior z cukinią,  czyli krem na gołąbku foto
Przed podaniem ze śmietany zrobić kleksy.
SMACZNEGO!
Malinka
Drób to oczywiście gołąbek :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat