Kalafior w piwnym cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

  • mąka

    1 szkl
  • jaja

    2 szt
  • piwo jasne

    3/4 szkl
  • olej

  • sól

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy na półmiękko w osolonej wodzie.
Odcedzamy.
Mąkę, jaja, piwo,przyprawy miksujemy z 2 łyżkami oleju.Różyczki zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 07.03.2014 22:26
fajny kalafior ;)
Stenka 04.02.2014 17:12
ciekawy przepis, w cieście jeszcze nie robiłam
IlonaAlbertos 28.01.2014 21:01
Ciekawe urozmaicenie.
Malinka 22.01.2014 17:22
Kalafior z piwem to dla mnie nowość. Smaczna :)
kate.500 11.09.2013 21:34
smaczna odmiana
Katarzyna59 17.07.2013 10:20
smacznie wygląda
IwonaKa 12.06.2013 10:15
pycha kalafiorek
m1monika 03.06.2013 09:15
super!!! :-)
ONY_za_kare 20.04.2013 21:16
musi być pycha!
Katarzyna59 15.04.2013 09:26
apetyczna potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat