kalafior pod mięsnym beszamelem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    2 szt.
  • sól

  • cukier

  • ocet

    1 łyżka
  • sos

  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • mleko

    ½ szklanki
  • Zmielone mięso gotowane

    1 szklanka
  • ser żółty

    15 dag
  • tłuszcz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczyć kalafiora w zimnej wodzie z dodatkiem octu. Ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Przyrządzić sos z podanych składników, dodać zmielone mięso, wymieszać i odstawić z ognia. Półmisek żaroodporny wysmarować tłuszczem i wysypać bułką, ułożyć części kalafiora, polać sosem, posypać startym na tarce serem. Zapiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat