kalafior na ostro

kalafior na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    3/4 szklanki
  • żółtko

    1 szt
  • ser ostry

    10 dag
  • koper

  • sól

  • cukier

  • kalafior

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora ugotować we wcześniej osolonej wodzie (z dodatkiem cukru). Ser utrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać go z żółtkiem i śmietaną. Posolić i znów wymieszać. Gotować na małym ogniu, wciąż mieszając, aż zgęstnieje, ale nie zawrze. Kalafiora wyjąć z wody. Położyć na talerzu i polać przygotowanym sosem. Przyozdobić posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pioge7

23.05.2012 07:10
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat