Kalafior curry z kaszą gryczaną i dressingiem imbirowym

Kalafior curry z kaszą gryczaną i dressingiem imbirowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kalafior i kasza

  • kalafior

  • olej do smażenia kokosowy

  • ugotowana na sypko kasza gryczana

    2 szklanki
  • pasta curry

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Dressing imbirowy

  • świeże kłącze imbiru

    2 cm
  • oliwa

    1/4 szklanki
  • sok z cytryny

    pół cytryny
  • syrop z agawy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszaj dokładnie w miseczce wszystkie składniki dressingu,odstaw na bok.
Umyj kalafior, rozdziel na różyczki i ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Nie rozgotuj go.
Odlej wode i dodaj trochę oleju kokosowego oraz curry.
Podsmażaj nie dłużej niż 2 minuty.
Odstaw.
Po chwili dodaj kaszę gryczaną ugotowaną na sypko, wymieszaj i podawaj skropione dressingiem.
Zobaczycie, że to jest nadzwyczaj pyszne!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 05.07.2016 21:22
Z pewnością pysznie smakuje)
Iwusia 04.07.2016 23:17
smaczne danie
Wiktoria29 04.07.2016 20:48
apetycznie wygląda
IKrakowianka 04.07.2016 20:45
super pomysł
halina17 04.07.2016 19:33
Dobre danie.
Beatris 04.07.2016 19:24
Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę :)
kd045 04.07.2016 14:08
mniaaaaam;]
Mniam 04.07.2016 13:52
Wspaniały pomysł na kalafiora! Pyszności!
ilka01 04.07.2016 12:11
wygląda super :)
Habibi 04.07.2016 10:39
uwielbiam takie danka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat