Kakaowe bezy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    3 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • sól

    1 szczypta
  • kakao rozpuszczalne

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z solą na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż się rozpuści, a masa będzie bardzo gęsta. Wsypać kakao, dokładnie wymieszać. Masę kłaść łyżką na wysmarowaną formę (można też wyciskać szprycą). Piec w 130-140 stopniach przez ok. 50 minut. Ja lubię je wyciągnąć z piekarnika już po 35 minutach, jak środek jest jeszcze półpłynny (mam wtedy bezy z kremem w środku).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bursztynek 05.03.2012 00:10
kiedyś już myślałam o takim pomyśle, byłam ciekawa czy wyjdą - wyglądają apetycznie
Weronika_eM 26.12.2011 18:31
przepyszne
Sylwia88 02.07.2011 11:14
uwielbiam bezy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat