Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajmakowe kokosanki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa kajmakowa 380 gram
wiórki kokosowe 200-220 gram

Porada

To propozycja kokosanek, które nie wymagają pieczenia. Mała rozkosz dla osób lubiących kokosowe słodkości.

Przepis i sposób przygotowania na: Kajmakowe kokosanki

Odkładamy około 1/3 szklanki kokosu do obtoczenia kokosanek.
Pozostałą cześć kokosu delikatnie prażymy na suchej patelni. Do jeszcze letniego kokosu dokładamy masę krówkową (w tedy masa będzie bardziej plastyczna). Całość miksujemy.
Z gotowej masy w dłoniach toczymy kulki, a następnie obtaczamy je w kokosie. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 07.03.2016 20:35
smaczne ciasteczka
gusia1000 19.12.2015 23:29
Fajne na święta.
Ewelina1991 19.12.2015 09:20
świetne są!!
Damiano
Damiano 19.12.2015 08:20
muszą być smaczne
fotoviderek 18.12.2015 23:46
Moje smaki, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak