Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka tortowa
1 szklanka -
cukier puder
3 łyżki -
kajmak
1 łyżka -
margaryna
10 dag -
jajko
1
Przepis i sposób przygotowania Kajmakowe ciasteczka serduszka
2. Następnie margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców, aż powstaną małe grudki. Dodajemy jajko oraz kajmak i zagniatamy ciasto.Ciasto wkładamy do lodówki na około 15 minut.
3. Ciasto wałkujemy. Ozdobnym wałkiem robimy wzorek. Foremką w kształcie serduszka wycinamy ciasteczka.
4. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut.
5. Ciasteczka wyjmujemy. Gotowe!
Komentarze (0)