Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajmakowe ciasteczka serduszka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szklanka
cukier puder 3 łyżki
kajmak 1 łyżka
margaryna 10 dag
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kajmakowe ciasteczka serduszka

1. Najpierw zagniatamy ciasto. Margarynę, mąkę i cukier puder dajemy do miski.
2. Następnie margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców, aż powstaną małe grudki. Dodajemy jajko oraz kajmak i zagniatamy ciasto.Ciasto wkładamy do lodówki na około 15 minut.
3. Ciasto wałkujemy. Ozdobnym wałkiem robimy wzorek. Foremką w kształcie serduszka wycinamy ciasteczka.
4. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut.
5. Ciasteczka wyjmujemy. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak