Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka z miodem i kardamonem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 4 szt
miód prawdziwy 3 łyżki
kardamon 1 łyżeczk
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka z miodem i kardamonem

Kroki postępowania

1
Piersi z kaczki myjemy i nacinamy skórę żeby szybciej wytopił się nam tłuszcz. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Kaczka z miodem i kardamonem foto
2
Piersi obsmażamy z każdej strony po ok 10 min żeby mięso było bardziej soczyste.
Krok 2 - Kaczka z miodem i kardamonem foto
3
Piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do tłuszczu który nam się wytopił z piersi dodajemy łyżeczkę kardamonu i 3 łyżki miodu. Gotujemy ok 5 min i wlewamy do naczynia z piersiami z kaczki.
Krok 3 - Kaczka z miodem i kardamonem foto
4
Piersi w naczyniu żaroodpornym wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 1 godzinę.
Krok 4 - Kaczka z miodem i kardamonem foto
5
Życzę smacznego!!!
Krok 5 - Kaczka z miodem i kardamonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela_K 05.10.2013 17:05
smacznapyza to tylko zdjęcie każdy smaży tak jak lubi
Sylwia26 05.10.2013 16:36
apetycznie wygląda :)
Pani Domu 05.10.2013 16:33
pięknie podane pyszne danie
SmacznaPyza 05.10.2013 16:14
słabo wysmażona strona z tłuszczem
Izabela9 05.10.2013 15:58
Kaczuszka-pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak