kaczka z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1000 g
  • jabłka

    1000 g
  • tłuszcz

    30 g
  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuszkę oczyścić, posolić, natrzeć papryką lub przyprawą do drobiu. Owoce oczyścić, obrać i pokroić na części. Część owoców włożyć do tuszki. Tuszkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać tłuszczem, obłożyć pozostałymi owocami i piec polewając sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Allice 17.06.2011 20:35
smaczna kaczuszka :)
ronald88 09.04.2011 14:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat